Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του

Αγγειοχειρουργού Αλέξανδρου Γουγουλάκη

Επ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπηρεσίες

Περιφερική ισχαιμία (κάτω άκρων)

Η ισχαιμία των κάτω άκρων προκαλεί «διαλείπουσα χωλότητα», δηλαδή περιορισμό στην απόσταση βάδισης, η οποία αναγκάζει τον ασθενή να σταματήσει για ένα χρονικό διάστημα ώστε να αναλάβει τις δυνάμεις του και να μπορέσει να συνεχίσει, για να ξανασταματήσει σε λίγο και πάλι, κοκ.

Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Η αύξηση της διαμέτρου της κοιλιακής αορτής πάνω από φυσιολογικά επίπεδα ( 2-2,5 εκ., ανάλογα με την διάπλαση του ατόμου) ορίζεται σαν  Ανευρυσματική Διάταση και όταν φθάσει στα 5 εκ και άνω τότε  ορίζεται σαν Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής και πρέπει να αντιμετωπισθεί οπωσδήποτε.

Διαβητικό πόδι

Στους διαβητικούς ασθενείς ο συνδυασμός μικρο-μακροαγγειοπάθειας είναι καταστροφικός αφού μπορεί να προξενήσει εγκεφαλικό επεισόδιο, τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια, περιφερική νευροπάθεια και περιφερική ισχαιμία που πολλές φορές φθάνει μέχρι την απώλεια ιστού=γάγγραινα.

Δημοσιεύσεις

Περιπτώσεις

Ανεύρυσμα Ιγνυακής Εμφύτευση Οπίσθιας Κνημιαίας αρτηρίας

Η θεραπεία εκλογής για τα ανευρύσματα της ιγνυακής είναι απολίνωση του ανευρύσματος και παράκαμψη με ανεστραμμένη σαφηνή φλέβα.Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ανεύρυσμα περιελάμβανε τον τριχασμό της ιγνυακής .Για να διατηρηθεί η Οπίσθια Κνημιαία αρτηρία εκτελέσθηκε...